Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

Παύλος Παρασκευαΐδης, "Η Απαγωγή"

Η Απαγωγή


Εμφανώς καταβεβλημένος κι ενίοτε παραπατώντας έφτασε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Αφού τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του ένας αστυφύλακας προσφέρθηκε να τον οδηγήσει στον αξιωματικό υπηρεσίας. Μετά βίας κατάφερε να δηλώσει μια εξαφάνιση. Στην ερώτηση του αξιωματικού για τα στοιχεία του αγνοούμενου απάντησε πως είχε χάσει τον εαυτό του. Ο υπαστυνόμος άναψε ένα τσιγάρο, πήρε το πιο σοβαρό ύφος που είχε δοκιμάσει ποτέ και ρώτησε εδώ και πόσο καιρό είχε εξαφανιστεί αυτό το πρόσωπο. Του ήταν αδύνατον να απαντήσει καθώς τα είχε χαμένα.

Περίπου δύο μήνες αργότερα ο ίδιος υπαστυνόμος του τηλεφώνησε ανακοινώνοντάς του πως ο αγνοούμενος είχε εντοπιστεί και τον καλούσε να παραστεί στο Τμήμα. Εκεί του έδειξε τη φωτογραφία μιας καστανομάλλας και είπε λεπτομερώς τα παρακάτω: Ύστερα από εξονυχιστικές έρευνες της αστυνομίας βρέθηκε πως η δεσποινίς αυτή απήγαγε μ’ έναν ανεξήγητο για τη λογική τρόπο τον εαυτό σας και τον κρατά κλειδωμένο στην καρδιά της. Δυστυχώς λόγω νομοθετικού κενού δεν ήταν σε θέση να ασκήσει ποινική δίωξη ο εισαγγελέας κι ως εκ τούτου δεν είμαστε σε θέση να τη συλλάβουμε για το κακούργημα το οποίο διέπραξε. Να σας αποκαλύψω επίσης πως ο εαυτός σας αγνοείται από την αποφράδα εκείνη ημέρα όταν σας γλυκοκοίταξε η εν λόγω δεσποινίς κι έπειτα φιληθήκατε σε κοινή θέα σε γνωστό στέκι ρομαντικών ψυχών επί της Νικηφόρου Φωκά. Δηλαδή εδώ και δύο χρόνια περίπου αγαπητέ μου κύριε. Άρχιζε να ζαλίζεται, να παραμιλά και τελικώς κατέρρευσε.  

Έναν χρόνο μετά.

Ο συμπαθής μα κατά τα άλλα ευαίσθητος κύριος περπατάει αμέριμνος στην παραλία. Ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας σταματά κι ένας γνώριμος μαυροντυμένος κύριος τον πλησιάζει.
 Καλή σας μέρα, ωραία μέρα για περπάτημα στην παραλία. Αλήθεια πως τα πάτε;
─ Καλημέρα κύριε υπαστυνόμε μια χαρά είμαι σε τι ακριβώς μπορώ να σας εξυπηρετήσω; Άλλωστε νομίζω πως η υπόθεσή μου έχει κλείσει.
Ο υπαστυνόμος βγάζει μια φωτογραφία από την εσωτερική τσέπη του σακακιού του κι αμέσως αναγνώρισε την καστανομάλλα.
 Η δεσποινίς αυτή δήλωσε πριν κάμποσες ημέρες μια εξαφάνιση. Όλως περιέργως έχασε κι αυτή τον εαυτό της κι όλα τα στοιχεία οδηγούνε στο συμπέρασμα πως την κρατάτε κλειδωμένη στην καρδιά σας. Τι έχετε να δηλώσετε γι’ αυτό;Παύλος Παρασκευαΐδης
Στην εικόνα ο Harvey Keitel, σε ένα στιγμιότυπο από την ταινία του Θ. Αγγελόπουλου, "Το βλέμμα του Οδυσσέα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου