Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Μια γιορτή για την Ποίηση (Βέροια 20/3/2015)




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 20 Μαρτίου, στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, η εκδήλωση του 4ου Γενικού Λυκείου Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Ποίησης, την πρωτοβουλία της οποίας είχαν οι καθηγήτριες Ευγενία Καβαλλάρη και Μαρία Κολίτσα.
    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Πασχάλης Θεοτοκίδης, ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων Ν. Ημαθίας Χρήστος Σκούπρας, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Ν. Ημαθίας Νόπη Σκεντερίδου, καθώς και οι ποιητές Ηλίας Τσέχος, Δημήτρης Καρασάββας, Βασίλης Δασκαλάκης και Παύλος Παρασκευαΐδης.
      Την εκδήλωση προλόγισε η κυρία Καβαλλάρη και στη συνέχεια οι ποιητές διάβασαν ποιήματά τους. Πολλοί ήταν και οι μαθητές που διάβασαν αγαπημένα τους ποιήματα με τη συνοδεία μουσικής. Ανάμεσά τους και μαθητές του 1ου Λυκείου με δικά τους ποιήματα. (Να θυμίσουμε ότι στις 28/1/2015, η ποιητική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Βέροιας παρουσίασε, στον ίδιο χώρο, τη συλλογή της με τίτλο: «Παλέτα συναισθημάτων», που περιέχει ποιήματα 13 μαθητών και σκίτσα τεσσάρων συμμαθητών τους).
       Ο Βασίλης Δασκαλάκης, εκ μέρους του Ποιητικού Πυρήνα, εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί νέοι άνθρωποι που μέσα στο πλήθος των ενδιαφερόντων τους έχουν συμπεριλάβει και την Ποίηση, μια τέχνη που λειτουργεί αρμονικά με όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες, κλείνοντας με τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη: "Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά".

(Εικονίζονται από αριστερά: Παύλος Παρασκευαΐδης, Δημήτρης Καρασάββας
Ηλίας Τσέχος, Ευγενία Καβαλλάρη και Βασίλης Δασκαλάκης).


Φωτογραφίες: Βασίλης Δασκαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου